3 kjoler til fest, der holder alle sæsoner

Her er tre kjoler, som du altid kan tage på til fest

Selvom fester er en god undskyldning for at købe lidt nyt, lækkert tøj, så kan du med de helt rette kjoler sagtens finde nogle, du kan bruge igen og igen. Gå efter stilarter, du ved, vil holde længe uanset sæson. Dem findes der et væld af, og netop derfor finder du her tre forskellige kjoler, du både kan bruge til både fest og til hverdag og kan bruge forskelligt alt efter, hvordan du styler dem.

Baby doll

En babydoll-kjole kan lyde særlig, men dens puffede og voluminøse silhuet gør den til en ægte showstopper, der gør den perfekt som en af dine kjoler til fest. Gå efter en i blonder til sommerfesten, hvor dens legesyge form kan understreges med en fin pastelfarve som lavendel, mintgrøn eller rosa. Skal det være særligt festligt, vil en version med påsyede pailletter eller perler være perfekt, og kan bruges gennem mange sæsoner og anledninger. Giv den kant med et par rå sandaler eller et par herresko og lad dine accessories være diskrete for at lade kjolen træde frem.

Maxikjole

En maxikjole er blevet en nyklassiker, der kan bruges som hverdagskjole eller som en af de foretrukne kjoler til fest alt efter, hvilken slags du vælger, og hvordan du styler den. Er det et sommerbryllup eller en havefest, så gå efter en i et let materiale, i en frisk farver eller med smukt print, der står ud i mængden. Style den med et par chunky sneakers for et casual look, eller få højde på med et par stiletter.

Skal du bruge kjoler til festlige lejligheder om vinteren, kan du gå efter en maxikjole i de mørkere toner som bordeaux, brun eller flaskegrøn. Brug den med et par lave læderstøvler og en oversize blazer, så lag-på-lag looket kommer til sin ret og giver et nik til den kolde sæson.

Den lille sorte

Sidst, men bestemt ikke mindst, er nok en af de mest kendte og mest brugte kjoler – den lille sorte, også kendt som en LBD. Den blev originalt skabt af Coco Chanel, der satte korsettet for døren og frigjorte kvinder. I filmen Breakfast at Tiffany’s blev Hubert Givenchys version af kjolen udødeliggjort af Audrey Hepburn, og blev dermed en af de mest kendte kjoler til fest.

I dag har stort set alle brands med respekt for sig selv en lille sorte i deres sortiment, og derfor findes der utallige versioner af den. Fra de lange og højhalsede til de korte og løstsiddende i materialer som silke, bomuld eller sågar læder. Derfor er det en af de sikre valg, hvis du leder efter kjoler til fest uanset anledning eller sæson.

Den lille sorte kan styles på alle tænkelige måder: gå den sikre vej med et par slingback-stiletter og en clutch med fine detaljer, eller gør den mere afslappet med et par sneakers og et statement-smykke. Du kan også fremhæve din talje med et bælte, der får den lille sortes simple silhuet til at træde frem på fineste vis.