5 grunde til at fagfolk bruger microcement

Microcement kan skabe et rustikt stuegulv

I de seneste år er det spartanske, rå og urbane udtryk begyndt at dukke op i flere af danskernes måde at indrette deres boliger. Dette har også åbnet døren for en lang række bygningsmaterialer, der typisk ellers ikke ville blive forbundet med boligindretning.

Ikke desto mindre er materialer som epoxy, beton og microcement blevet uhyre populære i forbindelse med mindre renoveringsprojekter eller kosmetisk udsmykning i boligen. Alle materialerne har hvert deres at byde på. Men deres fællesnævneren er, at de oftest bruges på gulve og vægge for at give et råt udseende.

Her vil du blive præsenteret for microcement specifikt, der produceres fra en blanding af cement og harpiks. Efterfølgende tilføjes farve, så man får den rigtige grå nuance. Mange kender måske også til microbeton, der mere eller mindre er det samme som microcement. Den eneste forskel på de to materialer er, at microbeton er væsentligt tykkere end microcement.

Her er fem gode grunde til at bruge microcement.

1) Slidstærkt og holdbart

Modsat mange andre gulvtyper er microcement nærmest ikke til at slide op. Det skyldes blandt andet, at der er harpiks i blanding, som gør det endelige materiale særdeles holdbart. Når det anlægges ordentligt, vil det ikke kunne slå revner, samtidig med at det vil være vandafvisende.

2) Giver en poleret overflade

Når man kigger ud over et gulv i microcement, giver det ofte indtrykket af en fuldstændig ren, blank og poleret overflade, der bare fortsætter derudaf i en uendelighed. Den blanke overflade gør det også lettere at rengøre end microcementgulv.

3) Godt til renoveringer

Da microcement ikke kan bruges til totalrenoveringer og nybyg, som følge af dansk lovgivning, så er det meget velegnet til at blive smurt oven på eksisterende overflader. Her skal du være opmærksom på, at det kun er professionelle håndværkere med korrekte certificeringer, der har autorisation til at anlægge et microcementgulv.

4) Value for money

Hvis du overvejer at anlægge et helstøbt beton- eller epoxygulv, så bør du overveje microcement en ekstra gang. Her får du nemlig mere for pengene, så længe du ikke planlægger at bruge gulvet under industrimæssige forhold. Det er nemlig billigere at få anlagt en overflade i microcement i stedet for at få helstøbt gulvet.

5) Forskellige farver

Mange håndværkere tilbyder forskellige farver, der går ud over de klassiske grå nuancer. Det giver dig en større kreativ frihed, når du skal indrette dit hjem.

Bonus-tip:

Da der findes mange forskellige produkter og materialer på markedet, anbefales det, at du kigger på de konkrete omstændigheder i dit byggeri, indretnings- eller renoveringsprojekt, inden du vælger et materiale. Ligesom andre gulvtyper har microcement også en række ulemper, som kan fører til, at et andet materialevalg vil passe bedre til dit konkrete projekt.