Biblioteket beskytter deres bøger

securitySom alle andre steder, oplever landets biblioteker også tyveri. Det kan være alt fra en for dyr fagbog til diverse spil til Playstation eller Xbox. Det kan virke nemt at slippe afsted med, ned i tasken med bogen og så gå ud, men med alarmer fra Alpha Security, er dette fortid.

Dette sker ved hjælp af op til tre typer alarmer, der alle kan arbejde sammen, og skabe den bedste sikkerhed. Det er RFID system til bøger og CD’er, EM Scannere og RFID Gates, der står ved ind-/ udgang til bygningen.

Det kan minde lidt om de metoder der bruges i tøjforretninger. På samme måde, er der tale om en alarm der er tilsluttet et produkt og som aktivere alarmen ved ind-/ udgangen hvis alarmen selv stadig er aktiv/ påsat.

Systemerne

RFID

Detter system er en form for chip/ etikette, der indsættes som en del af bogens cover, eller CD’ens skive. Det er blevet en stor succes i forbindelse med selvbetjeningsdiske. Her er det muligt at placere op til 5 bøger eller CD’er, og få dem alle scannet på en gang, nemt og lige til.

RFID Gates

I et samarbejde med RFID chippen/ etiketten, registrere disse gates hver gang et produkt med RFID i passere. I RFID’en er det registreret om varen er udlånt eller om den i teorien stadig skal være på bibliotekets grund. Hvis det sidste er tilfældet, vil en alarm gå igang, således at personalet kan tage affære.

EM Scannere

EM Scannerne er lidt mere klassiske. Det kan være håndscannere der bruges på stregkoder på den bog eller CD cover. Der er dog også en ‘bord’ version. Det er dog stadig stregkoden der skal registreres, og dermed ved systemet om det pågældende produkt er aktiveret eller ej.

For vare i DVD’covers kan der bruges et specielt designet safe-system. Her er varen indpakket i en plastik kassette, hvori der sidder en alarm. Denne kassette kan kun aftages ved brug af en oplukker, der er i personalets besiddelse.