Billig bilforsikring til dig under 25 år!

Er du under 25 år? Leder du efter en bilforsikring? Det kan være en enormt frustrerende process, at finde en bilforsikring til unge der er til at betale. Læs med her for gode tips og tricks til en billigere bilforsikring.

Hvorfor er det dyrt for de unge?

Grunden til at du kan have svært ved at få fingrene i en lige så billig bilforsikring som dine forældre, er simpelthen din alder. Er du under 25 år er du det forsikringsselskaberne kategoriserer som ung, og dermed mindre erfaren bag et rat. Det handler i bund og grund om dårlige statistikker for din aldersgruppe, men uanset hvad grunden til den høje pris er, er det naturligvis frustrerende.

Det er sådan, at unge mellem 18 og 25 år er stærkt overrepræsenteret i diverse uheldsstatistikker, sammenlignet med en hvilken som helst anden aldersgruppe. Det er disse tal der arbejder lidt imod dig, da disse er statistikkerne som forsikringsselskaberne bruger til at vurderer din risikoprofil, og dermed pris.

Jo større risiko forsikringsselskaberne mener at du udgør, jo højere bliver prisen på din bilforsikring. Med risiko menes der den chance der er for, at forsikringsselskabet skal udbetale dig erstatning i forbindelse med ulykker du har forårsaget gennem din kørsel. Jo mere de forventer at udbetale i erstatning, jo mere skal du betale for din bilforsikring.

 

5 veje til en billigere bilforsikring

Det er naturligvis langt fra alle unge bilister der lever op til forsikringsselskabernes fordomme omkring uansvarlig kørsel, og der er også et par ting du selv kan gøre for at komme på bedre fod med dit forsikringsselskab:

 1. Vælg bil med omhu
  Det giver måske sig selv at du som ung ikke kan spare synderligt mange penge på din bilforsikring hvis du skal have forsikret en kæmpe Audi, men hvor går grænsen mellem dyr og billig egentlig? De fleste forsikringsselskaber sætter grænsen ved 75 HK, så hvis du virkelig vil spare penge på forsikringen så kan du med fordel vælge en bil med under 75 HK.
 2. Tag et kursus
  Det er, for dig under 25 år, muligt at tage et kursus, der stiller dig i et bedre lys overfor forsikringssleskaberne. ‘Respekt for Fart’ er et valgfrit kursus, du kan vælge at tilmelde dig mod en deltagelsespris på omkring 3500 kr. Med dettekursusbevis i ryggen, er der langt større chance for en god pris på din bilforsikring.
 3. Kend din kørestil
  En bilforsikring kan være billig på mere end én måde: Din bilforsikring kan være billig ved at have en lav årlig præmie, eller den kan være billigst på sigt. Forskellen på de to, og hvilken du skal vælge, afhænger meget af din erfaring bag et rat og din kørsel. Jo større chance der er for at du laver skader, jo dyrere en årlig præmie bør du vælge, da det betyder lavere selvrisiko, og omvendt.
 4. Sammenlign bilforsikring
  Ligesom at du formentlig vil søge på nettet inden du køber et nyt fjernsyn, kan du spare penge ved at søge lidt rundt på nettet efter den rette bilforsikring. Når du sammenligner bilforsikringer kan du selvfølgelig tage udgangspunkt i prisen, men det er lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, at du undersøger vilkår og betingelser, samt hvad forsikringen egentlig dækker. Læs derfor altid det der står med småt, inden du vælger forsikringsselskab.
 5. Husk altid at forhandle
  Uanset hvad din alder er og hvilken bil du i øvrigt kører, så kan det ALTID betale sig at forhandle lidt med forsikringsselskaberne. Når du har indsnævret dine muligheder, eksempelvis på Mikonomi.dk, kan du enten vente på at forsikringsselskaberne kontakter dig eller du kan ringe rundt selv. Når du snakker med forsikringsselskaberne skal du være opmærksom på at de næsten altid kan tilbyde dig en bedre pris end den du fandt på deres hjemmeside.