Derfor skal du rejse alene

Rejs på ferie alene

Facebook, Instagram og mange andre sociale medier boomer med misundelsesværdige rejsebilleder – og videoer. Det kan få mange til at drømme sig væk til eksotiske himmelstrøg for at få samme autentiske oplevelser med hjem i rygsækken.

Alle kan rejse alene

Førhen var det mere almindeligt at rejse sammen i en gruppe eller i par. Tendenserne i dag ser dog anderledes ud. Det er blevet mere og mere almindeligt at rejse alene. Mange mennesker ser dét at rejse alene, som noget meget modigt og selvbevidst at gøre.

Solorejser er ikke kun for folk, som har meget rejseerfaring eller er uddannet inden for noget lignende. Alle kan rejse alene. Alle lige fra rejsekonsulenter – eller guider til kontorassistenter eller håndværkere såsom tømrere. Det er i sidste ende kun dig selv der sætter grænser for, hvad du tror du kan!

Bestem selv

Når du rejser på egen hånd, er du herre over alt hvad du foretager dig! Du bestemmer hvornår du vil spise og hvad du vil spise. Du bestemmer hvilke steder, du ønsker at besøge og sågar om rejsen skal være planlagt hele vejen igennem, eller om du vil være spontan.

Det kan være en utrolig stor frihed at rejse selv. Det kan måske lyde utrolig ensomt for nogen at rejse alene. Men hvis man slapper af, og bare gør lige som det passer én, vil man opdage, at man møder mange andre rejsende.

Nogle solorejsende har eksempelvis udtalt, at de møder flere mennesker, når de rejser alene, end når de rejser med andre. Folk der rejser i grupper kan nemlig godt, udadtil, virke som om, at de har nok i hinandens selskab.

Solorejser øger selvtilliden!

At overraske dig selv ved at gøre ting som du ikke vidste, at du var i stand til, er med til at øge din selvtillid og self-efficacy. Self-efficacy er et engelsk begreb, der betegner troen på egne evner. Hvis du rejser alene, vil du måske opleve, at det kan være en kæmpe udfordring til at starte med. Ikke kun i forhold til alt det praktiske såsom planlægning osv., men også en psykisk udfordring.

Hvis du overvinder frygten for at rejse alene, og i stedet springer ud i det med et positivt og åbent sind, vil du formentlig blive overrasket over hvilken form for selvforkælelse, og ikke mindst selvudvikling, det er. Du vil formentlig vende hjem, inspireret og fyldt med ny energi. Derudover opbygger også du troen på, at du nu kan gøre hvad som helst, du sætter dig for!