Det unikke land Peru

peru

Til alle rejseglade mennesker, som gerne vil opleve Perus smukke landskaber, så kan man nu læse om alt der er værd at om de helt enestående land Peru. På den nye website www.peru-rejsen.dk så kan man blandt andet læse om Perus kultur, befolkning, natur, dyreliv og meget, meget mere.

Perus rige kultur

Det historiske Inkarige er højst sandsynligt det, som Peru er mest kendt for over hele verdenen. Det helt unikke rige opstod i det peruvianske højland for mange hundrede år siden, men i dag er landet bestående af mange forskellige kulturer og nationaliteter. Når det er sagt, så den peruvianske kultur stadig sine rødder i de indfødte og spanske traditioner.

Befolkningen i Peru består af cirka 28 millioner mennesker, hvor 54 procent af disse har indiansk afstamning, 12 procent har spansk oprindelse og 32 procent af befolkningen i Peru har en blandet baggrund.

De indfødte har en særlig plads det peruvianske samfund, hvilket betyder at man ofte vil få øje på spor, som er ensbetydende med den gamle historie i landet. Det folkefærd som man møder i Peru vil være meget anderledes for det det folkefærd, som man er vant til at imødekomme derhjemme.

Sproget i Peru

Engelsk er endnu ikke et særligt udbredt sprog, når man kommer ud fra storbyerne. Størstedelen af Perus befolkning taler spansk, eftersom dette er det mest udbredte sprog. Af den grund så kan det være en fordel at kunne nogle enkelte gloser på spansk, hvis man befinder sig uden for storbyernes grænser. Endvidere så er også el del, som stadig taler de gamle inkadialekter Quecha og Aymara.

Mad i Peru

Det peruvianske køkken består hovedsageligt af en blanding af klassisk peruviansk og spansk madlavning, som også er præget det arabiske, afrikanske og asiatiske køkken. Generelt set så peruvianske køkken bestående fra en masse forskellige kulturer.

Natur i Peru

Når det kommer til naturen og miljøet så er Peru et helt unikt land. Landet har nemlig både regnskov, bjergområder og ørken. Dette medvirker til at Perus dyreliv er utroligt rigt og forskelligt, som man også kan opleve i rejser til Peru.