Dette er den VÆRSTE farve du kan male dit soveværelse, hvis du vil have en god nats søvn

Læs om, hvilke farve du ikke må male dit soveværelse i, hvis du ønsker en god nats søvn

Hvis dit nytårsforsæt er at komme i gang med malerpenslen, kan denne artikel måske inspirere dig.

“Folk bruger farver til at vise, hvordan de har det og til udtrykke deres unikke personlighed,” siger Karen Haller, som er førende farveekspert i England og forsker i farver.

“Folk er blevet mere eventyrlystne og mere selvsikkre med farver i de seneste år. I stedet for at gøre som alle andre gør, mener vi, at det er okay at være anderledes – uanset om det er vores tøj det handler om, eller farverne som som vi dekorerer vores hjem med.”

Så hvilke nuancer bliver vores nye favoritter i 2019 og er der nogle farver, som er værre end andre til soveværelset?

Grøn giver følelse af tryghed

Pastelgrøn topper som den mest afslappende farve. “Når vi ser grønne farver, relaterer vi til naturen,” siger Karen Haller.

“Hvor der er grønt, er der vand, og vi ved, at der er mad. Så føler vi os trygge. Rent fysiologisk skal vores øjne også anstrenge sig mindre for at se grønne farver, hvorfor vi finder denne farve beroligende.”

Efter grøn er den mest populære farve lyserød, som vi også finder fysisk beroligende. Ifølge Karen Haller udtråler denne farve omsorg og medfølelse. Hendes undersøgelser har vist, at den lyserøde farve bliver favoriseret af både mænd og kvinder (hhv. 12% og 13%), hvilket tyder på, at begge køn er tiltrukket af denne farve og dens psykologiske virkning.

Ved spørgsmålet om, hvad der påvirker folks beslutning i forhold til farvevalg i hjemmet, har 43% svaret, at det afhænger af, hvordan farverne får dem til at føle.

Men findes der så en ‘værste farve’ til at male soveværelset? Her er farveekspertens overbevisning.

Denne farve skal du ikke male dit soveværelse i

Når det kommer til at vælge en farve til dit soveværelse, er der intet rigtigt eller forkert svar.

“Hvis det kommer fra hjertet, kan det aldrig være forkert, da farven har en emotionel betydning for dig,” forklarer farveeksperten.

Men når det så er sagt, lyder hendes råd: “Undgå gul i soveværelset. Bemærk, at et hotel eller en sengebutik aldrig ville bruge netop denne farve. Den gule farve er stærkt forbundet til vores nervesystem. Hvis du vågner op til et gult værelse, vil du vågne op i et dårligt humør og være irriteret.”

Det ultimative ‘no-go’ er at kombinere gul med sort: “Vi forbinder denne farvekombination med fare og det vil udløse vores advarselsinstinkt,” siger Karen Haller.

Så her er konklusionen på den værste farve til soveværelset: Gul er værst til soveværelset, især hvis den kombineres med sort. Så hvis du ønsker sukkersøde drømme og en god nats søvn, så prøv grøn i stedet!