Hvad din indboforsikring også dækker

Hus paa graes

Indboforsikring dækker mange ting, men der er alligevel visse ting, som mange vil blive overrasket over, at den også dækker.Haender over huset

De fleste ved, at en indboforsikring er essentiel at have, men ikke alle ved, hvad de egentlig kan få ud af en indboforsikring.

Derfor har du her 10 scenarier hvor din indboforsikring også er brugbar.

1. Tøj som bliver ødelagt i vaskemaskinen

Er der teknisk svigt på vaskemaskinen eller tørretumbleren, dækker din indboforsikring skaden. Det er både hvis det har noget med smeltning, forkulning og brand at gøre.

Indboforsikringen dækker selvfølgelig ikke, hvis du har vasket eller tørret ved for høj temperatur.

2. Have og tilbehør

Du tror det nok ikke, men selvom din grill og haveredskaber står udenfor, og nærmest er frit tilgængelige for alle, dækker din indboforsikring også her. Så længe disse er blevet stjålet fra din folkeregisteradresse.

3. Dine dyr og deres skader

Har der været brand eller indbrud, dækker din indboforsikring skader der er hændt dit kæledyr.

4. Småbåde

Ejer du en båd som maksimalt måler 5,5 meter, vil din indboforsikring dække, hvis den skulle blive stjålet. Selv hvis båden midlertidigt er langt fra hvor du bor.

Bliver dit sejl, dine årer, mast eller andet udstyr stjålet, dækker indboforsikringen ikke.

5. Ejendele du bringer til fritidshus

Fra perioden 1. April til 31. Oktober dækker forsikringen de ting du medbringer i fritidshuset, selv om fritidshuset ikke er beboet. Udenfor denne periode dækker forsikringen almindelig privat indbo og indbo i selve fritidsboligen.

6. Ejendele du bringer til campingvogn og telt

Her dækker forsikringen for simpel tyveri, hvis du overnatter på det pågældende sted. Der er dog ikke dækning for kontanter og smykker.

7. Udeboende, ugifte børn under 21 år

På trods af, at dine børn ikke længere bor på adressen, dækker indboforsikringen dem. Kravet er dog, at de ikke må være over 21 år, være i et fast parforhold eller have fastboende børn. Vær opmærksom på, at de forskellige forsikringsselskaber kan have forskellige aldersforudsætninger.

Visse forsikringer tilbyder også en udvidet udeboende børn forsikring, som kræver at barnet er under 26 år, ugift og uden børn.

8. Fra gammel til ny bolig

Er du flyttet, dækker din indboforsikring i op til en måned efter du er flyttet til en ny helårsbolig. Der er selskaber som dækker op til tre måneder efter du er flyttet. Altså, sker der skade på dine efterladte ting, i din gamle bolig, eller bliver disse stjålet, dækker din indbo stadig.

9. Bagageforsikring

Oftest dækker privat indbo for din mistet bagage, og du derfor ikke behøver at tegne en bagageforsikring ved siden af.

Indboforsikringen dækker under rejser og midlertidigt ophold et hvert sted i udlandet, i op til tre måneder. Det er de samme dækninger og begrænsninger der gælder, som var det i hjemmet.

Det er dog en idé at læse forsikringsbetingelserne i god tid før rejsen, da ved udlandsrejser er dækningen oftest begrænset til en vis procentdel af forsikringssummen på familieforsikring.

10. Luftfartøj og dens skader

Heldigvis er det sjældent, at et luftfartøj styrter ned i dit hus eller nogle af dens dele rammer huset, men skulle det ske, dækker indboforsikringen også her.