En jungle af badevægte

badevaegt

badevaegt

Skal du vælge en digital- eller mekanisk badevægt? Hvilke badevægte vejer præcist? og hvilke funktioner skal min badevægt have? Det er blot et lille uddrag af de mange spørgsmål man stille sig selv når man skal ud og købe ny badevægt. Badevægte er en jungle af farver, funktioner og kvalitet, selvom en badevægt blot er et lille produkt kan det hurtigt blive udfordrende at finde den rette badevægt. Føler du at du har brug for rådgivning og råd til at vælge en vægt der passer dig, så læs endelig med i dette indlæg hvor nogle af disse spørgsmål ville blive dække og forhåbenligt give dig en vej igennem junglen.

Om du skal have en mekanisk- eller digitalvægt afhænger meget af ens personlige holdning til vægten. I 2010 lavede Politikken en test af badevægte, både mekaniske badevægte og digitale. Testen resulterede i at digitale badevægte i højere grad er præcise og at mekaniske badevægt havde det med at veje nogle kilo ved siden af.

Den digitale badevægt er ikke kun god grundet præcisionen, den er ligeledes god da du nemt vil kunne se ændringer helt ned på 100 gram. En LCD skærm på den digitale vægt gør det ligeledes muligt at veje sig selvom der måske er lidt mørkt i rummet. Du skal vælge en mekanisk badevægt hvis du ønsker en badevægt der er præcis og er interesseret i flere funktioner end blot at måle din vægt. Såsom LCD skærm, tale funktion eller måske en vægt der køre på solceller.

En mekanisk vægt er måske ikke den mest præcise vægt, det vigtigste er dog at den måler med den samme usikkerhed hver gang. Måler den eksempelvis 2 kilo for lidt skal den også måle 2 kilo for lidt næste gang du træder op på badevægten. En mekanisk vægt har charme og vælger man en mekanisk vægt, skal det i højere grad være grundet designets charme.

Husk altid at veje dig korrekt

At veje sig selv lader muligvis ikke som en opgave man kan fejle i, men realiteten er at mange ikke er opmærksomme på de mange fejlgrupper der kan være når man vejer sig. Herunder vil du få nogle tips til hvordan du kan veje dig korrekt på en badevægt.

  • Hop altid op på din badevægt, på samme tid af døgnet. Det er ikke så vigtigt om du vejer dig hver dag eller én gang om ugen, det vigtigste er at du gør det indenfor samme time hver gang. Dette er vigtigt da vægten kan svinge meget fra morgen til aften.
  • Bestem dig for om du vil veje dig med eller uden tøj og gør det samme hver gang, for at undgå ukorrekt vægt resultat.