Energisektoren venter i spænding..

solformørkelse

Imorgen formiddag vil en solformørkelse kunne opleves fra Grønland til Tyrkiet. Mens meteorologer klapper i deres hænder, er det en noget anden historie for energisektoren. Er det skyfrit betyder det nemlig, at solcelleanlæg kan stoppe med at virke i nogle minutter fredag formiddag.

Hvad er solformørkelse?

Solformørkelse er et fænomen, hvor månen bevæger sig ind foran solen. Ved solformørkelsen imorgen er estimatet, at 80-85 procent af solen vil være dækket. Solformørkelse er et sjældent syn i Danmark, hvorfor morgendagens begivenhed har fyldt meget i medierne.

Sidste gang en omfattende solformørkelse ramte Europa var i 1999 og der spås om, at den næste først vil indtræde igen om 100 år. Ifølge pronogsen vil solformørkelsen om 100 år dække 100 procent af solen. Et fænomen, som langt de færreste af os, der er født i dag, vil opleve.

Det, der i værste fald sker imorgen er, at solformørkelsen vil lamme elnettet, når månen går ind og blokerer for solens stråler. Det er derfor en dag, som energisektoren har brugt måneder på at forberede sig på. Der er dermed tale om en generalprøve på elnettet – set fra Energisektorens øjne.

Solformørkelse og solcelleanlæg

Har du et privat solcelleanlæg, kan du dog ikke nødvendigvis mærke den kommende solformørkelse. Eftersom fænomenet er så sjældent som det er, skaber det ydermere ikke problemer i forhold til at anvende solcelleanlæg som energiløsning.

Dansk Varme Service totalleverandør inden for energiløsninger – og således også solcelleanlæg. Et solcelleanlæg har en række fordele, både økonomisk og miljømæssigt. Det er derfor en god, langsigtet investering, såfremt du ønsker at tænke grønnere. Har du en dyr, miljøbelastende løsning ligger det ligetil højrebenet at finde et fornuftigt alternativ.

Modsat hvad mange tror, producerer et solcelleanlæg ikke kun energi når solen skinner. Dette er også grunden til, at du som privatforbruger ikke nødvendigvis vil opleve konsekvenser af solformørkelsen imorgen. Et solcelleanlæg fører overskydende energi ud i energinettet, hvorefter andre kan benytte sig af det. Du får her penge tilbage for det energi du “sælger”.

Nu kan du nok sidde og tænke; “så køber jeg da et solcelleanlæg, der producerer meget mere strøm end jeg har brug for”. Det er dog ikke en hensigtsmæssig løsning. Grunden til dette er, at du ikke får ligeså meget for det overskydende energi du sælger som det koster dig at producere det. Vælger du bevidst et for kraftigt solcelleanlæg, kan det således koste dig penge på sigt.

Du kan hos Dansk Varme Service booke et møde med en energitekniker, som i samarbejde med dig, vil klarlægge hvilken energiløsning, der passer bedst til dit behov. Du kan således få energivejledning ud fra netop din situation.