Hvilke trends præger de danske hjem?

Indretning-moebler

Det kan være et lidt uoverskueligt projekt, hvis man gerne vil følge med på moden, hvad angår indretningen af boligen. Vi synes ihvertfald, det kan kræve en del, at skulle holde trit med de nyeste tendenser. De kan ofte gå i helt modsatte retninger, hvor det den ene dag skal være svensk ødegårdsstil med mønstre og skæve træformer, og den anden dag hospitals minimalistisk med hvide vægge og snorlige figurer.

Selvom der er mange boligmagasiner og blogge, der gang på gang dikterer hvad der er rigtigt og forkert, såkaldte dos & don’ts, er det altid rigtigt at følge sin mavefornemmelse, når det kommer til dit personlige space. Vi synes ihvertfald at der altid skal være plads til Moster Jyttes orange-brune keramikskåle, studenterhuen der bringer minder om en meget beruset tid eller det årlige familiefoto med alle i sit stiveste puds.

Du går ikke galt med et dansk designikon

Et godt råd er at have fokus på at købe større tidsløse møbler, således at de blender ind, uanset hvilket udtryk du går efter. Selvom det umiddelbart er lidt dyrere er det både nemmere og billigere at skifte din brugskunst ud på længere sigt, da det normalt ikke kræver et helt flyttefirma for at udskifte lysestagerne.

Du går aldrig helt galt med de danske designikoner, hvor vi både kan nævne Arne Jacobsen, Verner Panton og Børge Mogensen. Et nyere skud på stammen, er det danske møbelfirma Montana, som de fleste nok kender for deres reoler.

Montana reoler er især kendte for deres uendelige muligheder for kombinationer, størrelser og farver. Deres farver er især i højsædet, og der stilles altid 10 års farvegaranti hvis man ønsker at anskaffe sig flere reoler.

Udover dette, er Montana møblet også idéelt til din indretning, fordi der er mulighed for at omlakere møblet, hvis man ikke længere synes at den græsgrønne farve passer ind med kærestens postkasserøde malerier. Andre perks ved Montana, er at du kan have samvittigheden i orden, da de er bevidste omkring miljøet og gode arbejdsforhold.

Det behøver ikke at tage overhånd

Vi er faldet over den geniale trend, der findes i mange forskellige afskygninger, nemlig genbrug og secondhand princippet. Ved at benytte dig af brugte møbler, har du mulighed for at finde unikke fund og spare nogle ekstra penge.

Udover at spare penge, kan det bidrage til en mere personlig vinkel, enten om du går meget op i mærker eller om du går mindre op i det. Hvis du overvejer at købe et brugt møbel, skal du tænke over hvor du køber det henne. Vi synes det kan være værd at finde en forhandler, der på forhånd har kigget på møblet således det er i pæn stand.

Så hvad trender egentlig i de danske hjem lige i øjeblikket? – Ja stilarterne ændre sig og der kommer større differentiering på hvad der trender. I dag skifter tendenserne næsten lige så hurtigt som vi skifter sokker, det er ikke ligesom i de gode gamle 70’er, hvor du var good to go bare du havde styr på de brune, gule og orange nuancer.