Hvorfor du ALDRIG må benytte Black Hat SEO

en mand ved en bærbar

SEO i sin reneste form fokuserer på at følge Googles retningslinjer. Hvis I følger retningslinjerne, som Google har etableret, er der gode chancer for, at jeres hjemmeside opnår en høj placering i søgeresultaterne. Men når der eksisterer retningslinjer og regler, som skal følges, vil der ligeledes være teknikker, som strider imod disse tiltag.

I søgemaskineoptimering terminologien defineres teknikker, som følger retningslinjerne for White Hat SEO. Hvorimod teknikker, som ikke følger retningslinjerne, definerer man som Black Hat SEO. Black Hat SEO kan derfor skade jeres hjemmesides placering. Denne artikel vil beskrive 6 Black Hat SEO-teknikker, som I skal undgå i jeres SEO marketing-kampagne.

Hvis du vælger at engagere dig med et SEO-bureau, er det vigtigt, at de ikke benytter Black Hat SEO. Benytter du et af de mere etablerede bureauer, som også er en del af Googles partnerprogram, vil dette dog aldrig være et problem.

6 konkrete eksempler på Black Hat SEO

Black Hat SEO er en teknik, som går imod Googles retningslinjer. Dog er der hjemmesider, som konkret benytter sig af teknikken, da den kan bruges til en kortsigtet stigning, og derved opnå en lynhurtig fortjeneste. Men eftersom, at teknikken strider imod retningslinjerne, vil Google suspenderer (ved at degradere hjemmesidens rangering) eller forbyde hjemmesiden fra søgemaskinen.

Hvis dette sker, kan det have katastrofale konsekvenser for hjemmesiden. Dens omdømme og ydeevne på ranglisterne, vil være berørt negativ fremadrettet og det kan betyde, at hjemmesiden aldrig kan få en høj placering igen. Forneden vil der være en oversigt over forskellige Black Hat SEO-teknikker I skal undgå:

Keyword stuffing: Det er vigtigt, at ens søgeordstæthed ikke overstiger den mængde, som Google anser for at være den korrekte mængde. Hvis dette sker, og hjemmesiden overskrider mængden, vil Google se på det som spam og dermed straffe hjemmesiden. Ens besøgende på hjemmesiden vil også blive irriteret af det konstante gentagne ord.

Google har ikke været ude og definerer søgeordstætheden. Derfor er det vigtigt, at I prøver jer frem, og dernæst tilpasser jeres hjemmesider til mængden I føler virker bedst.

Skjult indhold: Skjult indhold er en teknik, som bruges til, at man har noget indhold som netop ikke vil være synligt for brugerne, men som vil være synligt for søgemaskinen. Oftest refererer skjult indhold til, at der er hvid tekst på en hvid baggrund, hvor en masse søgeord indgår.

Cloaking: Cloaking referer til, at man i praksis snyder søgemaskinen ved at præsentere den for en side, som er forskellig med den side, som de besøgende besøger. Versionen til søgemaskinen kunne eksempelvis være en tekstside, hvor ualmindelig mange søgeord indgår, hvorimod versionen til brugerne vil være en mere brugervenlig side.

Købte links: Der er også en mulighed for, at I kan få en blog til at linke til jeres hjemmeside, imod at bloggeren modtager en sum penge. Google anser dette som en unaturlig måde at skaffe link på.

Det skal nævnes, at I gerne må ‘købe’ links, hvis det er fra højt profilerede hjemmesider såsom Børsen eller DR. Dét du skal undgå er at købe links fra Blog Farms, hvor du får tilsendt utallige af russiske eller kinesiske links, som teoretiske set er ubrugelige, og som kun vil skade jeres hjemmesiden.

Spam Comments: I har mulighed for at promovere jeres hjemmeside og booste jeres besøgstal ved at skrive kommentarer på forskellige forummer. Det er dog vigtigt, at I holder øje med mængden af kommentarer I laver, da en spamming-lignende tendens kan have konsekvenser for jeres hjemmeside. Så skriv jeres kommentarer én enkelt gang på forummer, som er har relevans for jeres hjemmeside.

Duplicate Content: Vi har lært siden folkeskolen at undgå plagiering. Dette gør sig også gældende for søgemaskineoptimering. Søgemaskinerne foretrækker unikt indhold, og anser duplikeret indhold som at være uetisk. Hvis I duplikerer indhold, er der store chancer for, at jeres hjemmeside vil blive suspenderet på ranglisterne.

Derfor skal du undgå Black Hat SEO

Som tidligere nævnt, kan det at udnytte Black Hat SEO give en kortsigtet stigning i ens besøgstal og konverteringerne. Med andre ord kan det give nogle stærke resultater til billigere penge.

Desværre vil stigningen ikke være vedvarende, da Google vil suspendere hjemmesiden. I stedet kan I udnytte White Hat SEO, da markedsføringsstrategien fokuserer på at være vedvarende og følger Googles retningslinjer, hvilket gør det til den mest profitable markedsføringsstrategi overhovedet.