Lederuddannelser – en væsentlig faktor for succes

Vejen til succes

Drømmer du om succes i virksomheden og grønne tal på bundlinjen, så er det nu, du skal slå ørene ud. Her får du nemlig opskriften på succes. Og vejen er meget kortere, end du tror.

Hvad skaber succes?

Måske har du allerede stillet dig selv det spørgsmål mange gange før, og måske kender du derfor også allerede svaret. Men selv om nøglen til succes kan være direkte betinget af den konkrete virksomhed, så er der alligevel nogen helt bestemte faktorer, der går igen hver gang. Overordnet set kan man derfor, ud fra en generelt betragtning, sige, at lederene er nøglen til succes. Lederene er nemlig direkte forbundet til medarbejderene. Og da medarbejderne er dem, der trækker det store læs, og sammen skal indfri virksomhedens mål og visioner, så kræver det selvfølgeligt, at de er motiverede og engagerede i deres arbejde. Er de ikke det, vil det med høj sandsynelig vise sig i deres daglige arbejdsindsats, og endnu være i deres sygefravær. Utilfredse medarbejdere er nemlig uproduktive og ineffektive, i forhold til glade og tilfredse medarbejdere, der både er produktive og effektive. Medarbejderne er derfor nøglen til succes. Men for at få fat i medarbejderne, så må vi først gå igennem lederne, og netop derfor er lederne så vigtige.

Sådan gør en god leder en forskel

Ikke alle ledere er lige gode. For nogen ligger rollen dog helt naturligt, mens andre må arbejde hårdt for det. Når man spørger folk, hvad en god leder er, så er det dog heller ikke altid, at de lige kan sætte fingere på, hvad præcist det er, der gør en leder god. Ikke desto mindre kan de fleste genkende en god leder, når de ser en. Og det er måske fordi gode ledere alle har det tilfælles at :

  • De formår at motivere og engagere medarbejderne.
  • De skaber klare mål og visioner.
  • De er visionære og formår at arbejde proaktivt og analyserende i forhold til fremtidens udfordringer.
  • De viser vejen frem, og fremstår som et godt forgangs eksempel for medarbejderene.
  • De formår at skabe et godt arbejdsmiljø og en god gruppedynamik. Dermed evner de at skabe trivsel for både gruppen og individet.
  • De tiltrækker de bedste talenter og udvikler de medarbejdere, de i forvejen har under sig.
  • De kan håndtere problemer at både relationel og kulturel karakter.
  • De udviser åbenhed, nærvær og ærlighed.

Genkender du imidlertid ikke alle egenskaberne hos dine egne lederen, så skal du dog ikke gå i panik. Man kan nemlig sagtens lære at blive en god leder. Det hele starter lige her.

 

leadership