Merrild – meget mere end bare kaffe

Alle danskere elsker kaffe. Det er et fact. Men at kaffe er meget mere end bare, ja, kaffe, og det er der måske færre der ved. Hvis du vil vide mere om, hvorfor kaffe ikke bare er kaffe, så læs med her. Det kan være, at det i sidste ende kan redde dit liv.

Derfor bør du (også) drikke kaffe!

Udover de åbenlyse grunde, så som at det smager godt og virker opkvikkende, så er der faktisk også et sundhedsfagligt aspekt ved dét at drikke kaffe. Kaffe har nemlig vist sig at forebygge sygdomme som både kræft og sukkersyge. Dertil kommer at undersøgelser viser, at kaffe hjælper en med at holde den slanke linje. Alle undersøgelser omkring kaffe peger således i retning af, at kaffe er sundt. Man skal blot have in mente at resultaterne bygger på undersøgelser af moderat indtag af kaffe. Ifølge forskning er det magiske tal derfor 3. Dagligt indtag af tre kopper kaffe har nemlig vist sig at være sundt for kroppen.

Kaffe som forbyggende middel mod sygdomme

At kaffe beskytter mod kræft, skyldes at kaffen har et højt indhold af antioxidanter. Antioxidanterne har vist sig at have yderst positive egenskaber. I forbindelse med kræft fremhæves særligt antioxidanten chlorogensyre. Chlorogensyre har specifikt vist sig at være effektiv mod kræft i tyktarm, endetarm og endda leveren. Desuden antages det at kaffedrikkere også har mindre risiko for at udvikle kræft i både æggestokke, mund og hals. Der er derfor alt mulig god grund til at holde ekstra meget at den lille sorte drik, og måske endda drikke den proaktivt mod ovenstående sygdomme.

Særlige tilfælde, der kræver store mængder kaffe

Der er tilfælde, hvor forskningens magiske kaffetal bør ses som en absolut minimumsgrænse. Det er i tilfælde af både astma og broniktis. I den sammenhæng tyder forskning nemlig på at indtag af kaffe både reducerer antallet af anfald og gør anfaldene mindre slemme.

En anden gruppe af mennesker, der kan nyde ekstra godt af kaffens positive egenskaber er overvægtige. Overvægtige der enten er arveligt disponeret for at udvikle type 2-diabetes, eller bare grundet deres vægt er i risikogruppen for at udvikle den type sukkersyge, der oftest rammer i voksenlivet, forårsaget af dårlige madvaner og mangel på fysisk aktivitet. I forbindelse med overvægt har forskere nemlig fundet sammenhæng mellem kaffeforbrug og risiko for at udvikle type 2 diabetes.

Der er med andre ord masser af gode grunde til at drikke kaffe dagligt.

kaffe