Opskriften på en god fest

Fest giulande

De fleste mennesker elsker at feste og have det sjovt, men mange mennesker ved ikke, hvad det kræver at holde en god og vellykket fest. En fest der bliver en fiasko, er der ikke nogen, der har lyst til at arrangere, da de ikke vil have fiasko-festen hængende over hovedet. Yderligere virker det som et stort spild af penge, hvis ikke festen er vellykket. Derfor er det godt med en opskrift til, hvordan man holder et brag af en fest. Der er meget at huske, eksempelvis skal man både have lys og lyd, samt mad og drikke.

Huskelisten

Som sagt er der meget, der skal huskes på, hvorfor det kan være en god idé at sætte sig ned og få et overblik, inden man går i gang. Der er rigtig meget, der skal planlægges, hvis man skal holde en stor fest, hvorfor nogle retninglinjer for ens planlægning er ønskværdigt. Nedenfor er listet nogle af de overvejseler, der er gode at gøre sig, når man planlægger en fest:

 • Lyd
  Musik er rigtig vigtigt for en fest. Det er både vigtigt, hvad der bliver spillet, samt hvilket anlæg der spiller musikken. Dermed skal man både lave sig en god playliste, samtidig med at det er vigtig, at man har nogle gode højtalere. Hvis man ikke har det, kan det være en god idé at leje noget udstyr.
 • Lys
  Hvis man går all in, kan et lys show være et sjovt element til en fest. Lidt diskolys og en røgmaskine, skal nok få selv den kedeligste bænkevarme ud på dansegulvet.
 • Mad
  Uden mad og drikker dur helten ikke! Dette er især korrekt med maden, derfor er det vigtigt at have nogle små bidder, selvom man ikke har inviteret til middag. Det er vigtigt at overveje om man har tallerkener, eller om det skal være pindemadder, som gæsterne hapser fra et fad. Natmad sidst på aftenen, som eksempelvis pizza eller pølsehorn, er også altid en succes.
 • Drikke
  Drikkelse er også vigtigt til en fest. Her kan man enten vælge at have lidt øl og vin, som er det de fleste fester byder på. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, kan man også hyre en bartender, som kan lave cocktails til gæsterne.
 • Stedet
  Det er også vigtigt at overveje om festen er hjemme hos en selv, eller om man skal leje et andet sted. Hvis man har en have eller gård, kan det også være at man skal leje et telt, hvor festen kan foregå.

Der er nok at tænke på, men med en smule planlægning, skal det hele nok gå alligevel.