Overse ikke fugtproblemer i din kælder

En ny undersøgelse fra Bolius viser, at hver tredje boligejer med kælder har haft fugtproblemer inden for de sidste 5 år. Dette kan i høj grad skyldes, at de fleste ikke er klar over, at der er fugtproblemer i kælderen.

Undersøg din kælder for fugtproblemer

Langt de fleste boligejere udfører ikke en regelmæssig undersøgelse i deres kælder, om der eventuelt skulle være fugtproblemer. Derfor bliver problemer ikke opdaget i tide. Mange har endda opdaget fugtproblemerne, men mener ikke, at det er et problem, som kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Dette skyldes, at de fleste ikke er klar over, hvor alvorligt fugtproblemer egentlig er.

Fugtproblemerne kan have helbredsmæssige konsekvenser

Problemer med fugt i kælder eller i huset er langt fra ufarlig, og hvis problemer ikke bliver løst med det samme, vil det kun udvikle sig med tiden og medføre endnu større konsekvenser.

En fugtig kælder kan medføre skader i husets konstruktion. Fugten kan nemlig fortrænge indersiden af huset, eksempelvis vægge, gips, under fliserne, under tæppe, under tapeterne og mange andre steder. Med tiden kan fugten sprede sig til andre rum i huset, og dermed har du fugtproblemer i hele huset.

Det, der er mest farligt ved fugtproblemer i huset, er, at det kan medføre skimmelsvamp samt andre slags svampe. Disse svampe opstår typisk i husets vægge, på gips, mellem fliserne og på de steder, der er lavet af træ. Skimmelsvampe trives i et fugtigt miljø og særligt på træoverflader.

Hvis dit hus er ramt af fugt, og dette medfører skimmelsvamp, har du et større problem end hidtil. Skimmelsvamp kan nemlig både give et dårligt indeklima, medføre ubehagelige lugte, og det kan være meget farligt for dit helbred – Det kan fremkalde allergilignende symptomer samt andre helbredsmæssige problemer hos mennesker. I værste tilfælde kan det forårsage alvorlige reaktioner og medføre astma, særligt hvis et menneske er overfølsom overfor skimmelsvampe.

Symptomerne, som skimmelsvampe kan fremkalde, er blandt andet:

  • Træthed

  • Irritation – kløede næser eller røde øjne

  • Hovedpine

  • Besvær med vejrtrækningen

  • Hoste

  • Astma

Fugten skal bekæmpes!

Hvis du gerne vil undgå ovenstående problemer, skal du hurtigt reagere på fugtproblemerne i dit hus. Hvis først fugten har spredt sig over store områder i huset, kan det både blive dyrt, besværligt og meget omfattende at komme fugtproblemet til livs.

Jo hurtigere problemet med fugt opdages og behandles, jo billigere og mere effektivt er det at løse fugtproblemerne helt. Fugten skal nemlig bekæmpes helt, fordi hvis der stadig er et fugtigt område i huset, kan fugten igen sprede sig, og problemet vil derfor vende tilbage. Derfor skal du ikke tage fugtproblemer i huset for let.

Har du fugtproblemer i huset, kan du allerede i dag få det tjekket og bekæmpet. Du kan med fordel går ind på www.fjern-fugt.dk og læse mere.