Pillefyr er vejen frem

opvarming med ild

Man kan næsten sige, at pillefyr er det nye sort, for der er næsten ikke de behov, som et pillefyr ikke kan opfylde. Et pillefyr opvarmer hjemmet, man spare på varmeudgifterne, det er bedre for miljøet, og alt efter modellen kan det endda være med til at skabe hygge i hjemmet. Et pillefyr er en god investering, og bestemt vejen frem for opvarmning af hjemmet. Hvis dette har vakt din interesse, kan du læse med her, og få mere viden om pillefyr. 

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er et fyr, som istedet for at bruge olie, gas eller brænde, fyrer med træpiller, som er små piller lavet af træspåner og savsmuld. Denne form for opvarmning af har en masse fordele frem for de fossile brændstoffer, hvilket er:

 • Miljørigtig
  Et pillefyr er en miljøvenlig måde at opvarme ens hjem på. Træpillerne er CO2-neutrale, hvorved afbrænding af dette ikke bidrager til den globale opvarmning eller drivhuseffekten.
 • Økonomisk god
  Det er langt mere økonomisk at fyre med træpiller, end det er at fyre med de traditionelle former for brændsel. Normalt kan man spare mindst halvdelen af ens varmeregning, hvis man skifter fra olie- eller gasfyr til et pillefyr.
 • Økonomi og miljø
  Et pillefyr forbrænder næsten fuldstændigt træpillerne, hvilket både gør, at det forurene mindre og er godt for pengepungen. Selv de gasser, som bliver udviklet under forbrændingen bliver brændt af, hvilket kaldes pyrolytisk forbrænding. Dette er således både godt for miljøet, samtidig med at der er mindre spild, hvilket er godt for forbruget og dermed pengepungen.
 • Opvarmning
  Et pillefyr kan opvarme både hjemmet samt det varme brugsvand. Selv et stort enfamiliehus kan blive opvarmet med et pillefyr. Således er man sikret et varmt og godt hjem.
 • Hygge
  Alt efter hvilken model man vælger, kan man få pillefyr, der ligner brændeovne og dermed giver hygge i hjemmet. Der er ikke noget bedre end at sidde foran ilden og hygge i vinterkulden. For at se nogle af de hyggelige pillefyr, kan man læse mere på edilkamin.dk, hvor der er flere forskellige modeller.

Som det fremgår af ovenstående liste, er et pillefyr en rigtig god idé af mange forskellige årsager. Det eneste negative man kan nævne ved et pillefyr er, at det skal fyldes op med træpiller én gang om ugen. Men med alle de fordele, vejes denne ene ulempe op af de mange og store fordele. Et pillefyr er vejen frem!