Sådan finder du den helt rigtige Audi

Bliv klogere på de nyeste Audi modeller, som du kan lease gennem CarClubBliv klogere på de nyeste Audi modeller, som du kan lease gennem CarClub

Audi hører til blandt verdens mest kendte og velrenommerede bilfabrikanter. Det er ikke uden grund. For Audi har siden starten af det 20. århundrede dygtiggjort sig i produktionen af biler, som i øvrigt siden 2018 har været fokuseret på lancering af nye elbiler.

Hvis du er på vej ud for at købe en ny bil, er det slet ikke overraskende, hvis du tænker på Audi. De tyske superbiler har nemlig i mange år været kendte for deres høje kvalitet, holdbarhed og fokus på køreglæde og luksuriøsitet.

Ikke desto mindre er der mange modeller at vælge imellem, der alle sammen har unikke særpræg. Hvad enten du overveje at købe nyt, brugt eller leasing af Audi, bør du være opmærksom på de små særheder, for det er i sidste ende dem, som kommer til at afgøre, og din drømmebil også bliver til din yndlingsbil efter købet.

Her vil vi gennemgå en række af Audis populære bilklassikere, så du kan blive klogere på, hvilken bil du skal vælge.

Audi A4 og S4

Hvad siger du til en perfekt all-around sedan, der fungerer perfekt som hverdagsbil og til de lange køreture? Så skal du have fat i en A4 eller S4 sedan. Komforten er i top, køreglæden høj og interiøret er smukt. Her får du en bil, du ikke har lyst til at give slip på igen.

Audi Q5 og SQ5

Audi Q5 er en kompakt SUV, der oser af luksus. Her er komforten i højsædet uden at gå på kompromis med et sporty udseende. På grund af sit robuste ydre kan Audi Q5 holde til næsten alle slags landskaber. Har du brug for lidt ekstra luksus, kan du altid opgradere til SQ5-modellen.

A6 og S6

A6’eren har været blevet kaldt en lidt kedelig bil, skabt til den arketypiske tyske bankmand i slips og fodformede sko. Ikke desto mindre er den mellemstore sedan et regulært monster, som med en 3,0 liters V6 motor og 335 hestekræfter blæser ud over landevejen. Har du brug for endnu mere aktion, kan du opgradere til en 4,0 liters V8 motor med 450 hestekræfter i S6-modellen.

Audi TT

Skal du bare have en lækker sportsvogn? Så er Audi TT et godt bud. Du kan få den både som en coupe og en roadster. I begge tilfælde får du to døre, firehjulstræk og en kraftig motor med minimum 228 hestekræfter. Du bør også se nærmere på TT S og TT RS modellerne, der har endnu mere saft og kraft.

Audi R8

Er du en kræsen køber, hvor kun det bedste af det bedste er godt nok. Så skal du se nærmere på R8 og R8 Spider. Audi’s superbiler, som får konkurrenterne til at ryste i bukserne. Den fås både som en Coupe og Roadster, og kommer i udgangspunkt med en V10 motor og 532 hestekræfter.

Hvor stammer Audis navn fra?

Mens de fleste helt uundgåeligt genkender firmaets ikoniske logo bestående af fire krydsende ringe, er det nok de færreste, som kender Audi-navnets oprindelse. Navnet kommer fra grundlæggeren, August Horch, der oversatte sit familienavn, Horch, til latin. Det kan lade sig gøre ved, at Horch betyder “lyt” på gammel tysk, og dette hedder så Audi på latin.