Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Hjemmekontor

At arbejde hjemme er spændende, fordi det giver flere muligheder for design, komfort og effektivitet. Men det er vigtigt at separere kontoret fra resten af huset, for at skabe den mest effektive atmosfære. Adskiller kontoret sig ikke fra de andre rum, er det nemt at blive distraheret og miste fokus fra de vigtige arbejdsopgaver.

For at sikre maksimal produktivitet og det rette arbejdsmiljø, får du her en guide til at skabe det perfekte hjemmekontor.


Komfort og produktivitet

For at skabe de helt rigtige omgivelser, der bidrager mest til din arbejdsindsats, skal du finde den korrekte fordeling af komfort og produktivitet.

Du skaber denne fordeling, ved at anskaffe dig de korrekte møbler. Det går ikke at du sidder i en gammel slidt sofa med et dertilhørende forfaldent sofabord. Selvom at sofaen måske er behagelig at sidde i, så investèr i stedet i en kontorstol og et skrivebord, der matcher dine behov.

Du kommer til at bruge mange timer på kontoret, så det er vigtigt at sidde ordentligt. Hvis du beholder sofaen, vil du hurtigt opdage, at du har svært at koncentrere dig.

 

Distraktioner er kilden til alt ondt

Fjern alt unødigt fra dit nye kontor. Har rummet tidligere være et gæsteværelse eller et børneværelse, anbefales det at du rydder rummet, og begynder at fylde det igen. Inkludèr kun de ting, du mener der er nødvendige for din arbejdsproces.

Hvis du er i tvivl om hvilke redskaber du har brug for på dit kontor, så indret det kun med de ting du er 100% sikker på du kommer til at benytte. Ellers kan kontoret ende med at flyde med ting, som du alligevel aldrig bruger.

Og glem alt om at hænge et tv op på væggen, i tro om at du kan beherske dit tv-kiggeri. Selvom at du siger til dig selv at det er slukket mens du arbejder, vil du alligevel have lyst til at tænde det – lysten alene vil distrahere dig.

 

En god lys sammensætning er essentiel

Lyset i rummet er vigtigere end du tror. Et godt fif er derfor at udvælge det rum med det bedste lysindfald og mest dagslys, til dit kontor.

Dagslys er den mest balancerede kilde til behageligt lys, da det indeholder de helt rigtige proportioner af farvespektret

Hvis intet dagslys er tilgængeligt, skal du have en kombination af generel- og speciel belysning. En lampe i loftet anbefales – den vil fungere som den generelle belysning. Den kan bruges i de fleste situationer, og er det hovedsagelige lyselement.

Den specielle belysning består af små lamper, der skal placeres specielle steder i rummet. Mangler du for eksempel lys på dit tastatur, eller skal du knibe øjnene sammen om aftenen for at læse – skal du have en skrivebordslampe.

Du kan ligeledes sætte lamper op forskellige steder i rummet, da det i højere grad giver et  ”behageligt lys” sammenlignet med loftlampen.

 

Nedenstående er en række fejl de fleste begår, når de indretter deres eget kontor derhjemme:

  • Utilstrækkelig plads til opbevaring
  • Langsomt og ineffektivt udstyr
  • Dårlig lednings-håndtering (ledninger ligger og flyder over det hele)