Sådan får din virksomhed mest ud af Earth Hour

Earth Hour - Groen Energi

Hvad er Earth Hour
Lørdag den 28 marts 2015 kl. 20.30 vil millioner af mennesker, og tusindvis af virksomheder verden over, slukke lyset i en time.

Earth Hour startede i Sydney, Australien i 2007 som et ”sluk lyset” event,  der opfordrede folk til at slukke lyset i en time. Hvis vi spoler tiden frem til 2015 er der sket meget, og det er i dag den største årlige miljøbegivenhed med deltagere i 162 lande og i over 7000 byer.

Verdensnaturfonden, WWF, som står bag projektet,  har formået at skabe en global bevægelse som samler folk omkring et fælles mål, at beskytte vores klode. Earth Hour er blevet et symbol på, at vi skal tage vores klima alvorligt og at alle skal være med i kampen om miljøet. Det er også en time hvor man har kan fejre hvad der er blevet har gjort i løbet af året. Man skal dog huske, at blive ved med at kigge fremad, og forpligte sig til at indføre grønne tiltag.

Brug din stemme
Hvad enten du har en lille eller stor virksomhed, vil du kunne være med til at have inflydelse på hvilken retning klimaet skal bevæge sig. Du kan vælge at deltage på dine egne præmisser, alt efter hvad du som virksomhed gerne vil have ud af en Earth Hour kampagne. Om du ”blot” slukker lyset den ene time, eller  om du planlægger en kampagne der  kan definere dig som en grøn virksomhed, er helt op til dig. Ligemeget hvad du gør, er du med til at gøre en forskel.

Sådan kommer du i gang
Start med at slukke alt unødvendigt lys i en time  den 28. marts kl 20.30, for at støtte op omkring kampagnen. Hvis du er i en større bygning kan det være nødvendigt, at planlægge hvorledes det skal forløbe. Pointen med Earth Hour rækker udover at slukke lyset i en time, og derfor opfordres der også til, at man som virksomhed beslutter sig for at nedsætte sit forbrug og udslip af CO2.

Her er idéer til tiltag der kan indføres for at skåne miljøet fremadrettet:

  • Bruge strøm fra vedvarende energikilder (solceller, vindmøller, jordvarme osv.)
  • Installere energisparepærer og timere på lys så det slukker hvis der ikke er nogen aktivitet
  • Slukke for printere, computere, kaffemaskiner og andre elektroniske der bruger strøm når dagen er slut og der ikke er nogen på kontoret.
  • Få rådgivning gennem WWF til at gøre din virksomhed mere bæredygtig