Vinteren kommer! Er din bil klar?

Vinteren er lige om hjørnet, og vejret bliver stille og roligt koldere og koldere og vejret bliver klamt og fugtigt, hvilket giver de optimale forhold for, at rust kan brede sig. Derfor er det vigtigt, at du beskytter din bil mod årstiden.

Det danske vejr er især slemt til at give biler rust, fordi der er så høj en luftfugtighed, hvilket ikke er sundt for din bil. Foruden det, så giver sne og salt på vejene endnu mere skadelige forhold for din bil.

Derfor vælger rigtig mange bilejere i efteråret at få lavet en undervognsbehandling på sin bil, hvilket også er en rigtig god idé. Undervognsbehandlinger giver din bil længere levetid, og det er næsten et most for skandinaviske biler.

Hvorfor får bilen rust?

I Danmark er vejret som sagt meget fugtigt, og derfor er vi mere udsatte, end man er i f.eks. sydeuropæiske lande. De lave grader i vinterhalvåret betyder samtidig, at der dannes kondensvand i hulrummene og pladesamlingerne.

Med manglende beskyttelse vil rusten langsomt tære igennem undervognen, og hvis dette går udover bærende dele, vil bilen ikke kunne gå igennem syn. En undervognsbehandling vil dæmpe angrebene markant, og din bil vil have en meget længere levetid.

Det er altså dumt andet end at få foretaget en behandling. Det kan gøres hele året, men især når vinteren kommer, kan det være en fordel. Da det er så populært at få det gjort på denne årstid, kan der dog være en smule ventetid.

Hvor skal jeg få lavet en undervognsbehandling?

Det er selvfølgelig vigtigt, at du får lavet din behandling et godt sted med autoriserede mekanikere. Vælg et firma, der giver en garanti på minimum 18 år, hvilket er meget normalt i branchen.

Du bør også sørge for, at virksomheden bruger de rigtige sprøjteskemaer, fordi hver model kræver unikke skemaer. Derudover bør du vælge et sted, der er kvalitetsstemplet af Teknologisk Institut, da de står for VKO-R, som er kontrolordningen indenfor rustbeskyttelse.

Et af de firmaer, der følger disse krav, er Fyns Undervognscenter i Odense. Det er et højprofileret værksted i branchen, som yder dig en god service. Hvis det er muligt at få en tid hos dette firma, bør du vælge det.

Husk at din bil er ligesom en patient. Hvis den får den rigtige forebyggende behandling, lever den længere og bedre.