Zanzibar – meget mere end et badeparadis

3079429180_e7005438cf_b

Mange forbinder Zanzibar med udlukkende lækre strande. Men hvad hvis jeg fortalte dig, at Zanzibar indeholder så meget mere end “bare” lækre badestrande. Zanzibar har nemlig utrolig meget kultur og spændende historie, hvilket man også kan opleve på øen.

Zanzibars unikke oplevelser

Zanzibar stammer fra persisk, som oversat betyder “Kysten af sorte”. Zanzibar ligger uden for Tanzanias kyst og er beliggende i Det Indiske Ocean. Hovedstaden på øen hedder Zanzibar Town, hvori man også kan opleve den berygtede Gamle Stenby.

Kultur og historie på Zanzibar

Fra omkring 800-tallet til i midten af 1500-tallet, var Zanzibar under arabisk overherredømme. Herefter blev øen erobret af portugiserne, som efter 1652 blev skræmt væk af araberne.

Først i 1861 blev øen en selvstændig stat, mere beskrevet som selvstændigt sultanat. Økonomien var støt stigende grundet elfenben, de mange forskellige krydderier og slaver. Herefter blev sultanens magt undermineret af især briterne, som gjorde Zanzibar i 1890 et britisk protektoat. Først i 1963 blev øen selvstændig.
Alle disse forskellige kulturer og nationaliteter, har sat sit præg på øen. Trods diverse krige, er der stadig mange forskellige kulturmomenter der er fuldstændig imponerende at opleve. Hvor der både er europæisk historie, persisk præg og arabisk kultur.

Dyreliv på Zanzibar

Ja du så rigtig, at der er dyreliv på Zanzibar. Dyrelivet findes ikke på kun på fastlandet, Tanzania. Dog er det vilde dyreliv ikke at spotte på Zanzibar, men dermed ikke at sige at der ikke er dyreliv på øen.

Zanzibar indeholder 54 forskellige slags pattedyr trods øen beskedne størrelse. Her kan man opleve den sjældne Red Colobus abe, som kun findes på Zanzibar. Derudover er det muligt at se øen 23 forskellige arter af flagermus, samt en masse minde dyr.

Det er ikke kun på øens land, man kan opleve dyreliv. Der er nemlig også mangfoldigt og farverigt dyreliv i havet omkring øen. Her kan man opleve den helt unikke mulighed, hvilket er at svømme med delfiner. Havet er beriget med mange antal delfiner og det ville derfor være oplagt at besøge disse fantastiske dyr.

Natur på Zanzibar

Grundet Zanzibars unikke placering i Det Indiske Ocean og ikke langt fra fastlandet Tanzania, findes en frodig natur og yderst smukt landskab.

Zanzibars beliggenhed tæt ved ækvator, er grunden til at den har så frodig en natur. Her er temperaturene høje hele året, samtidig man får den friske luft fra det kæmpe ocean, som er beliggende omkring.

Zanzibar har en lille, men frodig regnskov. Denne regnskov, er øens eneste Nationalpark. Derudover har Zanzibar paradisstande med krystalblåt vand, hvide sandstrande og palmer omkring.